Trouw Nutrition, wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve voedingsspecialiteiten, kalvermelk, premixen en nutritionele diensten voor de diervoedingssector, heeft vandaag nabij Boxmeer haar nieuwe onderzoeksfaciliteit geopend, gericht op fokkalveren en vleesvee. Met ultramoderne infrastructuur en apparatuur houdt de organisatie zich op deze faciliteit, naast de twee melkvee-onderzoeksfaciliteiten in Boxmeer en Burford (Canada), bezig met vooraanstaand onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid om sneller innovaties op te leveren binnen de rundveesector.
Knut Nesse, CEO van Nutreco, en prof. Louise Fresco, voorzitter Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit, hebben de faciliteit officieel geopend tijdens een speciale ceremonie. Hierbij waren meer dan 300 collega’s, klanten, industriepartners en academici uit de hele wereld aanwezig. De gasten nemen deel aan het tweedaags symposium, met presentaties van internationaal toonaangevende wetenschappers op het gebied van voeding voor fokkalveren en vleesvee.
Daarnaast werden er rondleidingen gegeven op de onderzoeksfaciliteiten en was er gelegenheid tot netwerken.
Prof. Leo den Hartog, Directeur R&D bij Trouw Nutrition licht toe: “Een trend in de wereldwijde zuivel- en rundvleessector is de behoefte om meer inzicht te krijgen in de manier waarop het volledige genetische potentieel van vee optimaal kan worden benut. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de eerste levensweken van een dier bepalend zijn voor de gezondheid en levensproductie. Met de uitbreiding van onze onderzoekscapaciteiten kunnen we inhaken op deze ontwikkelingen.
In 2050 is de wereldbevolking naar verwachting met zo'n 30% gegroeid en de vraag naar vlees en zuivel is dan waarschijnlijk verdubbeld. Het is een uitdaging voor de agrarische industrie om aan deze vraag te voldoen, met oog voor duurzaamheid en diergezondheid. Deze investering speelt daarom een belangrijke rol in de ontwikkeling van innovatieve nutritionele oplossingen. Zo kunnen we de wereldbevolking in de toekomst op een meer efficiënte en verantwoorde manier blijven voeden. De nieuwe faciliteit is een aanvulling op de huidige vijf bestaande onderzoekscentra van Trouw Nutrition en versterkt onze capaciteit om wereldwijd nog innovatiever te zijn.”
De onderzoeksfaciliteit bestaat uit vier afdelingen. Er is een afdeling voor vleesvee en twee afdelingen zijn gericht op de kalveropfok – een met individuele huisvesting en een met groepshuisvesting. Zowel de afdeling voor vleesvee als de afdeling voor groepsgehuisveste kalveren zijn voorzien van volledig geautomatiseerde voersystemen, zodat de voeropname van individuele dieren geregistreerd wordt zonder interventie. Ook is er een afdeling ingericht voor metabolisme onderzoek, waar metingen worden gedaan aan specifieke fysiologische processen en vertering. In dit gedeelte zijn zowel kalveren als vleesvee ondergebracht.
Bron: Trouw Nutrition