Prosu Café bij de RMV Hardenberg
De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg staan op de agenda. Van 25 tot en met 27 oktober 2022 vindt dit jaarlijkse vakevent voor de agrarische sector weer plaats. Op de Prosu Media Producties stand (nr. 555) pakken wij uit met een informatief en gezellig kennisprogramma in ons eigen Prosu Café. Aan de stamtafel praten deskundigen uit de sector over actuele uitdagingen. U bent altijd welkom aan onze bar, maar helemaal op de momenten dat prominente gasten daar uw biertje tappen. Dit alles wordt georganiseerd op stand van Prosu Media Producties (nr. 555) bij de RMV in Hardenberg.
Prosu Café
Het Prosu Café bestaat uit een bar waar gratis drankjes gehaald kunnen worden en de stamtafel. Aan de stamtafel gaan de redacteuren van vakblad Melkveebedrijf en De Loonwerker met deskundigen het gesprek aan over uiteenlopende onderwerpen in de agrarische sector. Onder het genot van een drankje kunt u daar op stand 555 in Hardenberg getuige van zijn.
Niet alleen de stamtafel in het Prosu Café is goed bezet. Ook achter de tap is het café goed bemand. Zo komen experts uit de sector op gezette tijden achter de bar staan (tapgasten). Terwijl ze u iets te drinken serveren, kunt u hen uw vragen stellen.
Programma van het Prosu Café
Elke dag om 15.00 uur gaan redacteuren van Melkveebedrijf en De Loonwerker het gesprek aan met deskundigen uit de sector.
Datum | Tijdstip | Onderwerp | Gasten |
Dinsdag 25 oktober | 15:00 | Met nette mesttoediening hoeft er geen koe weg | Peter Arkenbout van Yara Herman Krebbers van Bemest op z’n Best Bert Ebbekink van Slootsmid |
Woensdag 26 oktober | 15:00 | Het ongenuanceerde beeld over onze sector. Raakt dat ons nog of zijn we er immuun voor? | Paulien Hogenkamp van Hogenkamp advies Chantal Everaardt van RTV Oost Melkveehouder Stan Bosman |
Donderdag 27 oktober | 15:00 | Wat is nu echt de innovatie waarmee we het stikstofprobleem gaan tackelen? | Erik Danes van JOZ Paul Galama van Koe en Eiwit Spreker van Rinagro |
Dinsdag 25 oktober: Met nette mesttoediening hoeft er geen koe weg
Door netjes te werken met drijfmest kan de ammoniakuitstoot omlaag. Waar is op dit punt nog winst te halen? Wat betekent dit voor de opbrengst? Verandert dit iets voor de rol van kunstmest? Een gesprek met onder meer deskundigen vanuit het project ‘Bemest op zijn best’ en van kunstmestproducent Yara.
Woensdag 26 oktober: Het ongenuanceerde beeld over onze sector. Raakt het ons nog of zij we er immuun voor?
In de media wordt veel gezegd en geschreven over de landbouw en de veehouderij in het bijzonder. Vaak met beperkte kennis van zaken. Sommige media lijken er een gewoonte van te hebben gemaakt om de veehouderij in diskrediet te brengen. Wat doen dit soort berichten met veehouders? Wat kunnen media hieraan doen? We praten erover met onder meer agrarisch coach Paulien Hogenkamp en met journalist Chantal Everaardt van RTV Oost.
Donderdag 27 oktober: Wat is nu echt de innovatie waarmee we het stikstofprobleem gaan tackelen?
‘Niet saneren, maar innoveren’ is een veelgehoorde uitspraak als het gaat om het oplossen van het stikstofprobleem. En daar zijn veel mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld met het verlagen van het RE in het voer. Of door de mest te behandelen, waardoor er minder emissies zijn en een betere werking in de bodem. Zijn technische innovaties in de stal de oplossing? Of een combinatie van alles? We praten erover met specialisten van Rinagro, JOZ en vanuit het project Koe & Eiwit.
Programma van de tapgasten
Haalt u een drankje aan de bar in ons Prosu-café? Grote kans dat u achter de tap een bekend gezicht uit de Nederlandse landbouw treft. Maak dan meteen van de gelegenheid gebruik hem of haar uw vraag te stellen en het gesprek aan te gaan. Elke dag vanaf 17:00 wordt het personeel van vakblad Melkveebedrijf en de Loonwerker afgelost door experts van de sector, onze tapgasten. Zo treft u bijvoorbeeld Maurits von Martels van BBB, Theo Courtz van Yara en dierenarts Bernd Hietberg uit Beilen bij ons achter de tap. Zij zijn er voor u! Heb jij een goede vraag voor onze verschillende tapgasten? Kom dan elke avond na 17:00 langs op de stand en stel je vraag onder het genot van een drankje.
Vragen over het Prosu Café of wil je graag deelnemen?
Vanuit vakblad de Loonwerker is onze redacteur Martin de Vries aanwezig. Vanuit vakblad Melkveebedrijf is onze redacteur Gerben Hofman aanwezig. Heb je vragen over het Prosu Café neem dan contact op met Gerben Hofman of Martin de Vries. Wil je graag deelnemen aan het gesprek, meld je dan nu hier aan. Je bent natuurlijk de hele dag welkom op onze stand om te luisteren naar het gesprek en om een drankje te komen doen.