Melk op basis van erwten, het klinkt raar maar de Amerikaanse supermarkt Whole Foods voorspelt dat het 'de trend' van 2019 wordt. Probeert de wereld op deze manier van ons vertrouwde koemelk af te komen?
Soja-, amandel-, haver-, kokos-, cashew- en nu erwtenmelk. Het assortiment van plantaardige melk is onderhand al een aardige lijst. Mensen kiezen steeds vaker voor de plantaardige variant van melk en laten onze vertrouwde koemelk regelmatig in de schappen staan, meldt het Nieuwsblad.be.
Investeerders zoals Bill gates, Richard Branson en investeringsbank Goldman Sachs hebben al miljoenen euro's in het product gepompt. Dit wordt 'de trend van 2019' meldt de Amerikaanse supermarktenketen Whole Foods.
Amerika
Tot nu toe is het product alleen nog te verkrijgen in de Amerikaanse supermarkten, maar hier komt verandering in, meldt het Belgische Nieuwsblad. Binnenkort maakt het goedje zijn éntree in de Europese supermarkten en begint bij het Verenigd Koningrijk.
Verwacht echter geen groenkleurige melk, meldt de fabrikant. De melk wordt van gele spliterwten gemaakt en maakt deze variant dan ook een beetje crémekleurig.
Calcium
Een glas bevat ongeveer 8 gram calcium, hiermee staat deze melk, qua calciumgehalte, hoog op het lijstje van plantaardige melken. Het bevat maar liefst 8 keer zoveel calcium als bijvoorbeeld een glas van amandelmelk. Er wordt echter ook minder water gebruikt voor de fabricatie, dit maakt deze melk ook nog eens beter voor het milieu, meldt het Nieuwsblad.be.
Wilt u meer weten over de keus van de Nederlandse consument? Lees dan het artikel 'Nederlanders laten zuivel steeds vaker links liggen'
Bron: Nieuwsblad, 04-02-2019