Eerst erwtenmelk en nu erwtenijs. De nieuwe magnum van OLA bevat geen dierlijke producten meer. Hierdoor wordt het product ook geschikt voor veganisten. Probeert de markt op deze manier van zuivel af te komen?
Het ijsje is verkrijgbaar in de smaken Classic en Almond. Albert Heijn loopt voorop in deze ontwikkelingen, meldt het Algemeen Dagblad.
Voor dit plantaardige alternatief wordt er erwteneiwit gebruikt. De fabrikant beweert echter dat het ijsje gewoon net zo romig is als de normale MelkMagnums. Volgens Unilever is het chocola, om het ijsje heen, volgens de veganistische richtlijnen gemaakt door professionele chocolatiers van Callebaut.
Australische zuivelindustrie bezorgt over erwtengoedje
Vanuit de landen waar het ijsje al op de markt is, komen verschillende geluiden. Zo zijn de veganisten erg te spreken over het nieuws. Zij zijn erg blij dat het assortiment voor veganisten steeds verder wordt uitgebreid, maar de zuivelindustrie van Australië, waar het product al verkocht wordt, laat echter een bezorgd geluid horen, meldt het Algemeen Dagblad.
Een woordvoerder van de Australian Dairy Farmers zei dat de introductie voor het blok wordt gezet. ,,Dit wordt een groeiend probleem voor de zuivelindustrie, met plantaardige alternatieven die ten onrechte worden neergezet als melk of andere producten met zuivel erin’’, meldde de woordvoerder tegen de Britse krant The Guardian.
Meer lezen over de ontwikkeling op het gebied van plantaardige producten? Lees 'Drinken we binnenkort erwtenmelk om zuivel te vergeten?'
Bron: Algemeen Dagblad, 07-02-2019