Tijdens de 35e editie van de World Championship Cheese Contest in Wisconsin, Verenigde Staten, zijn de kazen van FrieslandCampina bekroond met maar liefst 12 medailles: 3 gouden, 8 zilveren en 1 bronzen medaille. De 3 gouden medailles werden toebedeeld aan Lutjewinkel 1916 Tasty & Light, Parrano Robusto en Gayo Azul Mature Edam.
De World Championship Cheese Contest is ‘s werelds belangrijkste technische kaas-, boter- en yoghurtwedstrijd. De wedstrijd wordt sinds 1957 tweejaarlijks georganiseerd door de Wisconsin Cheese Makers Association.
Alle inzendingen werden beoordeeld door een team van deskundige technische juryleden van over de hele wereld. Zij beoordelen de inzendingen op smaak, body en textuur, zout, kleur, afwerking, verpakking en andere relevante kenmerken. De drie hoogst scorende kazen in de verschillende klassen ontvangen een gouden, een zilveren en een bronzen medaille. FrieslandCampina is er trots op dat ze deze editie maar liefst 12 winnaars hadden.
Drie gouden medailles
Voor drie kazen scoorde FrieslandCampina een gouden medaille:
- Lutjewinkel 1916 Tasty & Light
- Parrano Robusto
- Gayo Azul Mature Edam
Acht kazen van FrieslandCampina op de tweede plek
Met acht verschillende kazen ging FrieslandCampina er met de tweede plaats vandoor. De zeven kazen zijn:
- Noord-Hollandse Gouda jong gerijpt
- Lutjewinkel 1916 Spicy & Creamy
- De Rotterdamsche Oude 55 weken oud
- Lutjewinkel 1916 Robust & Creamy
- Noord-Hollandse Lutjewinkel 35+ gerijpt
- Royal Hollandia Milde Geitenkaas
- Gaya Azul Edam
- Cantenaar
Noord-Hollandse Lutjewinkel pakt derde plaats
Tot slot pakt er één kaas van FrieslandCampina de derde plaats tijdens de World Championship Cheese Contest in Wisconsin:
- Noord-Hollandse Lutjewinkel 35+ extra gerijpt
Bron: FrieslandCampina