Een willekeurig Nederlands melkveebedrijf met ongeveer 300 melkkoeien werd in de eerste week van het nieuwe jaar verrast. Zij zijn de gelukkige winnaar geworden van de Flingk tegoedbon t.w.v. €3.500!
Misschien weet u het nog wel. Tijdens de RMV beurzen mocht u als abonnee bij de stand van Melkveebedrijf een online formulier invullen. Hiermee kon u kans maken op één van de Flingk machines. Na een spannende loting mogen wij u nu kenbaar gaan maken wie de winnaar van deze prachtige machine is geworden.
En de winnaar is:
Melkveebedrijf Filens
Vakblad Melkveebedrijf en Flingk Machinebouw B.V. wil melkveebedrijf Filens van harte feliciteren met deze gewonnen prijs!
Uiteraard moet de gewonnen prijs en de bijbehorende machine goed passen in de bedrijfsvoering van het melkveebedrijf. Daarom mogen de winnaars kiezen tussen verschillende typen machines. Met de tegoedbon van €3.500 wordt de keuze voor de klant erg interessant. Een greep uit de machines vindt u hieronder. Of melkveebedrijf Filens kiest voor één van deze drie machines is natuurlijk de vraag, maar de kans is groot! Over enkele weken volgt een korte bedrijfsreportage van het melkveebedrijf en kunt u lezen voor welke machine de winnaar uiteindelijk heeft gekozen.
Over Melkveebedrijf Filens
Alice geeft aan Melkveebedrijf aan dat het Melkveebedrijf Filens, gevestigd in Schettens, plek biedt aan ruim 300 melkkoeien met daarbij behorend jongvee.
Zij bewerken zo’n 100 ha grasland, waaronder ook 13 ha. weidevogelgrasland met agrarisch natuurbeheer, en ca. 25 ha mais en tarwe. Ieder jaar staat er weer iets anders, omdat we ook land ruilen met een akkerbouwer die dan aardappelen bij ze verbouwd. Het bedrijf wordt gerund door de broers Freerk en Jan van Gosliga en Freerk zijn vrouw Alice.(zie bovenstaande foto)
Ze lezen reeds 13 jaar het vakblad Melkveebedrijf, een voorkeursrubriek hebben ze niet, juist de diversiteit, de diverse onderzoeken vinden zij interessant. Ze waarderen het erg dat er geen oud nieuws in Melkveebedrijf staat wat je ook snel op Social Media voorbij ziet komen. Het vakblad gaat meer de diepte in en blijft onafhankelijk.
We zijn druk aan het brainstormen hoe we de waardebon kunnen verzilveren, maar daar vinden we vast een oplossing voor!
KSS instrooier
De alleskunner. Deze instrooier is gemaakt om de zwaardere en moeilijk te verwerken strooisels zoals paardenmest en een mengsel van kalk/water/stro te kunnen strooien. De bak heeft een speciale vorm waardoor het strooisel makkelijk zakt. De twee separaat aangedreven doseerwalsen hebben een zware hydraulische aandrijving en zorgen ervoor dat er geen brugvorming optreed. De strooier kan zaagsel, gemalen stro, gehakseld stro, compost, dikke fractie, paardenmest, kalk en een mengsel van kalk/water/stro (behalve de KSS 2000 t/m KSS 4500) verwerken. Voor droge boxcompost, een mengsel van zaagsel en kalk, pure kalk en stropellets is de optie verstelbare bodemplaat vereist.
SVV stroverdeler
Op een simpele manier snel stro verdelen kan met de SVV stroverdeler. Met de machine kan het pak opgeschept worden waarna het touw handmatig of doormiddel van het oprolsysteem verwijdert en opgerold kan worden. Voor het strooien wordt de machine achterover getrokken en staat het pak verticaal. Twee verdeelwalsen trekken het stro uit elkaar en lossen het aan de onderzijde. Het stro wordt hierbij niet gesneden. Er kan voor links of rechts lossen een transportband gemonteerd worden of twee schijven om het stro breed af te leggen. Als optie kan een snelwisselsysteem gemonteerd worden om modules snel uit te wisselen of te verwijderen. De machine is stofarm en is daarmee ideaal voor elk stroconsumerend bedrijf in de paardenhouderij, melkveehouderij en schapen/geitenbranche.
KHXL kuilhapper
De Flingk KHXL is een unieke kuilhapper. Door de grote haphoogte en kleine hapdiepte wordt de wand van de kuil vaker ververst waardoor uw voer minder onderhevig is aan broei. Een ander voordeel is dat de kuilhapper niet ver de kuil in gedrukt hoeft te worden. Door het korte ondermes lost de kuilhapper gemak-kelijk, bijvoorbeeld in de mengwagen, en hoeft er niet ver gekiept te worden om de kuilhapper te legen. Ook wordt er geleidelijk gelost wat de belasting in de mengwagen beter doseert. Doordat de cilinders in de bak verwerkt zijn kan er kort tegen de silowand gehapt worden wat ruwvoerres-ten beperkt. De speciale messen snijden vloeiend door uw kuil wat resulteert in een strak snijbeeld. Tevens zorgt dit voor minder krachten op de happer en op uw voorlader, shovel of verreiker.