De stijging en onzekerheden rondom energieprijzen maakt voor veel boeren de wens om zelfvoorzienend te worden urgenter. Welke stappen zijn voor mij het beste? En hoe houd je een boerderij draaiende terwijl je tegelijkertijd het bedrijf bestendigt voor de toekomst? Het belangrijkste antwoord hierop is: wind in de winter, zon in de zomer. E.A.Z. Wind is dé specialist op het gebied van windenergie. De manier om uw boerderij te verduurzamen richting de toekomst is door middel van onze kleine windmolen. Windenergie zorgt namelijk voor een geleidelijke aanvoer van stroom op het erf. Terwijl u zorgt voor uw boerderij, regelen wij de rest.
Wind in de winter, zon in de zomer
In ons land waait het drie keer vaker dan dat de zon schijnt en in de winter waait het harder en vaker dan in de zomer. Als de wind gaat liggen, schijnt meestal de zon. Hierdoor kunnen zonne- en windenergie goed samenwerken. In de zomer levert de zon te veel stroom en te weinig in de winter. Een windmolen levert het hele jaar door stroom: dag en nacht, zomer en winter. Een bescheiden hoeveelheid zonnepanelen ondersteunt de energieproductie op windstille dagen. Hoe minder stroom het erf verlaat, hoe beter. Deze combinatie is de meest effectieve manier om uw boerderij van stroom te voorzien.
Stap 1: Windanalyse op maat
Iedere boerderij is anders en de beschikbaarheid van wind kan per boerderij verschillen. Om te bepalen wat het rendement van een kleine windmolen is op uw erf, is het belangrijk dat er een goede voorspelling wordt gemaakt van de wind.
Met de windsnelheid op uw locatie wordt de opbrengst van de molen bepaald, waarna na aftrek van de kosten het rendement in kaart wordt gebracht. Het verdienmodel heeft u zelf in de hand en hangt niet af van onzekere terugleververgoedingen of overheidsbeleid.
Stap 2: Vergunningen en subsidies
Voor het plaatsen van een kleine windmolen is een vergunning vereist. E.A.Z. Wind ontzorgt hierbij van A tot Z door de vergunning aan te vragen en het gehele vergunningsproces te doorlopen. Ook vragen wij de ISDE-subsidie aan, mits de boer een KvK-nummer en kleinverbruikersaansluiting heeft. Dit is een investeringssubsidie vanuit de overheid en is bedoeld om duurzame energie, en dus kleinschalige windturbines te stimuleren.
Stap 3: Realiseren en monitoren
Samen met u bepalen we de optimale locatie. Vervolgens regelen wij de rest, van installatie tot de elektrische infrastructuur. Zodra alles is aangesloten en de molen draait, verzorgen we het onderhoud en krijgt u van ons regelmatig een update over de prestaties.
Om de energie opbrengst en het verbruik te optimaliseren is inzicht erg belangrijk. Dankzij onze simpele mobiele Molenaars-app heeft u altijd inzicht in de opbrengsten, zelfs gespecificeerd op uur. Zo kunt u precies zien wat de molen heeft opgewekt en kunnen wij kijken naar optimalisatieslagen. Door zelfvoorzienend te worden bent u af van de schommelende en hoge energiekosten én groeit u naar een duurzame en efficiënte toekomst.
GRATIS LOCATIE-ANALYSE
Ontdek de mogelijkheden op uw boerderij. Lees er alles over op www.eazwind.nl.