Na investeringen van meer dan € 1,5 miljoen in de technische installaties van de Vion productielocatie in Bad Bramstedt, concentreert Vion Food haar runderslacht in Noord-Duitsland nu volledig in Bad Bramstedt. Met een capaciteit van meer dan 3.000 te verwerken dieren per week, wordt het volume van de kleinere productielocatie in Anklam overgenomen. In Anklam werden recentelijk nog 700 runderen per week geslacht. Uiterlijk 30 september van dit jaar stopt hier de productie. Dit hebben de aandeelhouders van Vion Anklam GmbH besloten.
In de afgelopen jaren werkte de productielocatie in Anklam al nauw samen met Vion Bad Bramstedt. Voor afnemers en leveranciers van Vion Anklam verandert er niets. Door middel van efficiënte logistiek van de productielocatie worden retail, slagerijen en de vleesverwerkende industrie zoals voorheen van verse producten voorzien. Vion Zucht- und Nutzvieh is en blijft een betrouwbare partner voor de leveranciers die eerder hun dieren bij Anklam afleverden.
Daarnaast sluit op 30 september ook de Vion-snijzaal in de slachterij Frankfurt am Main. Afnemers in het midden van Duitsland, slagerijen en retail worden in de toekomst allemaal bediend vanuit de Vion-locaties in Hilden en Crailsheim.
Vion Food heeft op 2 juni de bedrijfsraden en de sociale partners op de hoogte gesteld van de bedrijfsplannen en kondigde aan onmiddellijk te beginnen met belangenafstemming en bespreking van sociale plannen.
Meer informatie:
Vion N.V.
Boseind 15a
5281 RM Boxtel
T.: +31 (0)88 995 3700
W.: www.vionfoodgroup.com