Recent zijn alle risicoclassificaties opnieuw beoordeeld en vastgesteld. Ook zijn de risicoclassificaties van nieuwe diervoeders toegevoegd. Het volledige overzicht is weergegeven in het document Risicoclassificatie juli 2015.
SecureFeed classificeert diervoeders naar risicoprofiel. Dit kan laag, midden of hoog risico zijn en hangt samen met de aard van het product of bijvoorbeeld herkomst. Afhankelijk van het resultaat van de monitoring (bemonstering en analyseresultaten), voortschrijdend wetenschappelijk inzicht en meldingen, kan het risicoprofiel veranderen, en daarmee ook de monitoring. Recent zijn alle risicoclassificaties opnieuw beoordeeld en vastgesteld. Ook zijn de risicoclassificaties van nieuwe diervoeders toegevoegd. Het volledige overzicht is weergegeven in het document Risicoclassificatie juli 2015. Het document is openbaar en kan worden gedeeld met leveranciers en andere belangstellenden.
SecureFeed borgt sinds begin 2015 de diervoeder- en voedselveiligheid van voedermiddelen. Bedrijven die voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen rechtstreeks leveren aan veehouders kunnen deelnemen aan het gezamenlijk systeem voor monitoring en risicobeoordeling van grondstoffen en de leveranciers ervan.
Vanaf 1 januari 2016 zijn melkveehouders verplicht om diervoeders af te nemen van bedrijven die deelnemen aan SecureFeed. De zuivelindustrie neemt een bepaling van deze strekking op in haar leveringsvoorwaarden en zal hierover vanaf augustus met de melkveehouders gaan communiceren. Willen bedrijven na 1 januari 2016 diervoeders kunnen blijven leveren aan melkveehouders, dan dienen zij als volwaardig deelnemer bij SecureFeed te zijn aangesloten.
Meer informatie
SecureFeed
Agro Business Park 1
6708 PV Wageningen
T.: +31 (0)85 7731945
E.: info@securefeed.eu
W.: www.securefeed.eu