Op 29 juli jongstleden sloot food- en feedlaboratorium NutriControl een meerjarig contract af met zuivelproducent Fonterra voor de kwaliteitscontrole van grondstoffen, procesmonsters en eindproducten van Fonterra in Heerenveen.
Begin 2015 opende Fonterra een nieuwe locatie in Heerenveen waar Whey Protein Concentrate (WPC), Whey Protein Isolate (WPI) en Lactose worden geproduceerd. Fonterra hanteert hierbij een intensief kwaliteitscontrole-programma, waarvoor NutriControl de analysewerkzaamheden op het gebied van grondstoffen, procesmonsters en eindproducten zal uitvoeren.
“NutriControl is een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium en beschikt over een breed geaccrediteerd analysepakket voor zuivel en zuivelproducten. Met hun ruime kennis van en ervaring in de zuivelindustrie kunnen zij ons daarnaast adviseren in toepassing van de juiste analysemethodes en ons snel tegemoetkomen in de ontwikkeling en validatie van nieuwe analysemethodes”, verklaart Hans Berghorst, Director Operations Europe bij Fonterra, de keuze voor NutriControl.
Voor NutriControl is de samenwerking met Fonterra een logische stap in de verdere uitbreiding op de analysemarkt voor zuivel(producten). “Onze doelstelling is om leidend te zijn in analyseonderzoek voor zowel de diervoeder- als de zuivelindustrie. In de diervoederindustrie nemen we al jaren een toppositie in en door de samenwerking met Fonterra zetten we een belangrijke stap in de verdere groei op de markt voor zuivel en zuivelproducten”, aldus Jörgen van den Ende, directeur NutriControl.
Meer informatie
Nutricontrol
N.C.B. Laan 52
5462 GE Veghel
T.: +31 (0)413 382633
E.: info@nutricontrol.nl
W.: www.nutricontrol.nl