Tijdens de komende conferentie van herkauwers op 13-14 november in Parijs, zal Adisseo belangrijke onderzoekers en gebruikers wereldwijd samenbrengen voor presentaties over de nieuwste onderzoeksresultaten in aminozuurvoeding en formulering. Adisseo is de pionier van de wetenschap van aminozuurvoeding en de toepassing ervan op praktisch, dagelijks gebruik.
“De extreem diepe wortels van Adisseo in de zuivelindustrie strekken zich uit tot de jaren 1970. Dat is het moment waarop Adisseo zich inzet voor onovertroffen technologie en grondig wetenschappelijk onderzoek. De resultaten zijn de beste producten, technologie en diensten van dit moment, "zegt Dr. Brian Sloan, Wereldwijde Handels Directeur van Herkauwers, Adisseo. “Samen bepalen ze de normen voor de industrie van vandaag."
Voedingsonderzoek Adisseo
Adisseo investeert meer dan een miljoen Amerikaanse dollar per jaar in voedingsonderzoek naar herkauwers methionine. Alleen financierden ze 14 van de onderzoeksrapporten die werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Dairy Science Association (ADSA) in Cincinnati, Ohio. Een groot aantal nieuwe bevindingen resulteerde uit deze artikelen die de precieze rol van methionine als een essentiële voedingsstof voor melkkoeien nader definieerden. De ADSA-bijeenkomst wordt wereldwijd door onderzoekers en voedingsdeskundigen zeer gerespecteerd.
Aminozuurvoeding
Het is al lang bekend dat methionine productieprestaties en efficiëntie verbetert. Nu komt de functionaliteit ervan op het gebied van levergezondheid, immunologie, hittestress en voortplanting, in het bijzonder bij de overleving van embryo's (of tegen vroegtijdige embryodood), steeds meer in de belangstelling te staan. De inzet van Adisseo voor aminozuur voedingsonderzoek is onovertroffen.
"Vandaag de dag heeft Adisseo de beste twee methioninetechnologieën die beschikbaar zijn op de zuivelmarkt – Smartamine® M en MetaSmart ® – met een kostprijs per eenheid verteerbare methionine die minstens twee keer lager is dan die van andere technologieën," zegt Dr. Sloan. "We zijn bereid om met elke technologie op een neutrale universiteitslocatie de productverschillen te bewijzen.
"Ik zal in 2020 ook persoonlijk op bezoek gaan bij het merendeel van onze Europese klanten om Adisseo's visie op de toekomst en de belangrijke rol van aminozuurvoeding voor herkauwers in de besparing van voer(eiwit)middelen te delen. De efficiëntie van de productie van herkauwers zal de sleutel zijn tot duurzaamheid en voedsel voor een redelijke prijs voor de groeiende wereldbevolking. "
Pensbestendige aminozuren
De rol van pensbestendige aminozuren is als ingrediënten, d.w.z. metaboliseerbare aminozuurbronnen in de voederformulering. Ze zijn opgenomen in voeder- en rantsoenformuleringen op basis van hun prijs en waarde in termen van hun bijdrage als metaboliseerbare methionine of lysine.
Helaas worden pensbestendige aminozuren niet altijd aan dezelfde strengheid en verwachtingen gehouden als bij maïs of sojameel. Voedingsdeskundigen zouden dergelijke voedermiddelen nooit gebruiken zonder een voederanalyse van een gecertificeerd laboratorium met een goedgekeurde methodologie.
Technologie
Het balanceren van aminozuren krijgt in sommige kringen een slechte reputatie door de slechte technologie die sommige bedrijven aanleveren. Veel beschermde aminozuurtechnologieën worden op de markt gebracht zonder registratie bij de bevoegde autoriteiten, zoals de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).
Bovendien leveren veel technologieën geen objectieve gegevens van derden om hun beweringen over de biologische beschikbaarheid te valideren. Biobeschikbaarheid heeft betrekking op het percentage van het aminozuur dat het bloed van het dier bereikt en beschikbaar komt voor gebruik door het dier. Dit is een primaire noodzaak om het dier een echte aminozuurwaarde te geven.
Adisseo heeft een rigoureuze, onpartijdige goudstandaardmethodologie ontwikkeld met de Universiteit van New Hampshire om de metaboliseerbare methioninebijdrage van analoge methionine- en methioninehydroxy technologieën te bepalen.
Deze methodologie, de plasma vrij-aminozuur dosis-responstechniek, is volledig gepubliceerd in het recente artikel van N. Whitehouse et al., Journal of Dairy Science 100:9585-9601, https://doi.org/10.3168/jds.2017-12695.
Deze dosis-responstechniek zorgt voor een onpartijdige benadering om nauwkeurig en precies het percentage aminozuren te meten in elke technologie die de bloedbaan van het dier bereikt, ongeacht de deeltjesgrootte, dichtheid, samenstelling of enig ander kenmerk van de technologie. Om aminozuurproducten serieus te nemen als voederingrediënten, moeten ze met deze methode worden getest.
"Het optimaliseren van melkrantsoenen voor aminozuren is het heden en de toekomst"
Adisseo levert ook gespecialiseerde diensten aan de sector die door zuivelvoedingsdeskundigen en producenten zeer gewaardeerd worden. Adisseo melkvoedingsdeskundigen zijn experts op het gebied van zuivelaminozuurvoeding, een expertise die veel verder gaat dan hun basiskennis van aminozuren. Hun hulp bij het balanceren van aminozuren tijdens de herformulering en optimalisatie van het rantsoen helpt melkveehouders en hun voedingsdeskundigen om de potentiële voordelen van het balanceren van aminozuren volledig te realiseren. Adisseo's wereldwijde, langdurige aanwezigheid biedt het bedrijf kennis en ervaring in alle belangrijke voedingssystemen. Het kan dus klanten adviseren en ondersteunen die deze systemen gebruiken, ongeacht de geografische locatie.
Nieuw formuleringsysteem
De toekomst is spannend. Adisseo heeft de afgelopen 10 jaar onderzoeksprojecten gefinancierd aan 14 grote universiteiten en onderzoekscentra, wat heeft geleid tot 69 samenvattingen op jaarlijkse ADSA-bijeenomsten en 27 artikelen gepubliceerd in peer-reviewed tijdschrijften. Dit heeft het mogelijk gemaakt een belangrijke hoeveelheid gegevens te genereren en de volgende generatie modellen voor de formulering van melkvoeders te ontwikkelen. Het nieuwe formuleringssysteem in Frankrijk ziet nu al het licht.
Melkveerantsoenen
Binnen enkele jaren zal Cornell University haar nieuwe versie van het Cornell Net Carbohydrate and Protein System (CNCPS) introduceren. De nieuwe versie zal een paradigmaverschuiving teweegbrengen in de manier waarop aminozuurfluxen worden verantwoord in modellen voor de formulering van melkrantsoenen. Het zal zuivelvoedingsdeskundigen in staat stellen om volledig af te stappen van overwegingen van ruwe eiwitten en metaboliseerbare eiwitten. De formulering zal gebaseerd zijn op essentiële aminozuren, stikstofbehoefte voor de pens en energie. Op het aankomende seminar in november zullen de deskundigen van vandaag op het gebied van formulering tijdig tips delen en een voorproefje geven van wat de toekomst in petto heeft.
Bron: Adisseo