De noodzaak om een optimale melkproductie te realiseren en productiemiddelen efficiënt te benutten groeit. De meest efficiënte manier van produceren is gebruik te maken van de hormonale drang van een koe om melk te geven.
Tussen 3 en 6 weken na afkalven is deze drang het grootst en neemt met 30% af bij ca. 300 lactatiedagen. Een gemiddeld aantal lactatiedagen van uw veestapel van 170 á 180 dagen is optimaal. Om uw veestapel structureel op dit aantal lactatiedagen te krijgen is een gedegen vruchtbaarheidsplan noodzakelijk. Focus heeft alles in huis om u hiermee van dienst te kunnen zijn.
Drie groepen in beeld
Bij vruchtbaarheidsbegeleiding van Focus kunt u 3 groepen dieren aanbieden. Eerst de groep ca. 3 weken na afkalven. Zijn deze koeien naar behoren opgezuiverd en klaar om een normale cyclus te vertonen? Ten tweede de groep dieren die de vrijwillige wachtperiode voorbij is en geen tocht hebben laten zien. Als derde is er de groep dieren die voor drachtigheidscontrole aangeboden worden. Het bespreken van de resultaten helpt bij het verbeteren of handhaven van goede resultaten. Bij het klaarmaken van uw dieren voor een nieuwe dracht is vaak de meeste tijdwinst te boeken.
Actuele kengetallen
Via onze unieke Vruchtbaarheid Monitor ziet u de status van uw veestapel en wat de trend is. In dit overzicht wordt gebruik gemaakt van kengetallen waarbij de koeien die nog niet drachtig zijn, of niet geïnsemineerd zijn, al meetellen in de cijfers. Dat is bij de gangbare kengetallen niet het geval. Het resultaat is een zuivere weergave van de vruchtbaarheidsstatus van uw veestapel en u kunt sneller reageren bij een negatieve trend. Er is geen enkel ander meetinstrument beschikbaar die een zodanige complete weergave geeft van de vruchtbaarheidsstatus van uw veestapel, als de Vruchtbaarheid Monitor.
Meetbaar resultaat
De resultaten van de Monitor zijn duidelijk zichtbaar en laten een positieve trend zien. Uiteraard komt dit niet alleen door de kengetallen maar ook door de totale focus op de groep open koeien. Onze visie op en aanpak van de vruchtbaarheid helpt bij het genereren van extra rendement.