‘Een Michelin chef voor de koeien’, zo betitelt Anke Wismans haar vader. En als er sterren voor melkveerantsoenen worden uitgereikt, dan zouden er op de gevel van hun bedrijf zeker drie prijken. Een uitgebalanceerd rantsoen is een belangrijke schakel in de bedrijfsvoering om het hoge productieniveau te realiseren.
‘Zonder goede basis, geen hoge productie’, stelt Harrie Wismans. Samen met zijn vrouw Marij, dochters Anke en Martje, zoon Bram en schoonzoon Maarten runt hij in Oosterhout onder de noemer Zuivelboerderij De Driehoek een melkveebedrijf, kaasmakerij en boerderijwinkel. Al jaren scoort de veestapel uit Brabant hoog in de productiestatistieken. Met een rollend jaargemiddelde van 12.970 kg melk, 4,04% vet, 3,51% eiwit en een economisch jaarresultaat van € 2.845 gingen ze het MPR- jaar 2015-2016 de boeken in als het bedrijf met de hoogste melkproductie per koe.
Lees het volledige interview in onze Heemskerk Journal >
Foto: Familie Wismans
V.l.n.r. Bram, Marij, Martje, Maarten, Anke en kleinzonen Luke en Toby (foto: Els Korsten)