Op de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen op 29 november in Gorinchem vertelde Rixt Schaap hoe ze is begonnen met het zelf zuivelen. Ze vertelt ook hoe de cursus bij Dairy Training Centre hierbij heeft geholpen. Rixt Schaap heeft een melkveebedrijf in Friesland en is sinds een paar jaar begonnen met zelf zuivelen. Ze maakt onder andere yoghurt, karnemelk, melk en chocolademelk.
Eerst leverde Rixt wel eens melk aan een restaurant in het dorp waarin ze woont. ‘’Toen ging ik op zoek naar een manier waarop ik mijn bedrijf bijzonderder kon maken, hoe ik mijn bedrijf meer op de kaart kon zetten. Het begon allemaal met yoghurt.’’
Maar voordat ze verder ging wilde ze eerst gecertificeerd zijn, en daarna pas echt aan de gang. Dairy Training Centre heeft haar hierbij geholpen. De cursus die ze daar heeft gevolgd was gericht op hoe je een onderneming start. ‘’Het ging vooral over marketing, bedrijfseconomie, dus hoe je een bedrijfsplan maakt en kennis over het bereiden van zuivel ‘’ aldus Schaap. In de Prosu Podcast vertelt Schaap hier alles over.
Luister naar de podcast
Volg ons op Spotify en mis geen enkele Prosu Podcast
Tekst: Selina Rolvink