De yoghurt van één van de grootste zuivelbedrijven, het Namyang Dairy Products, zou het infectierisico van COVID-19 kunnen verminderen. Althans, dat beweerde de Zuid-Koreaanse firma. De aandelen stegen prompt flink na het bekendmaken van de gezondheidsclaim.
Voorkomen van griep en COVID-19 met yoghurt
Park Jong-su, het hoofd van het antivirale immuunonderzoekscentrum had bekendgemaakt dat Namyang Dairy het eerste bedrijf in het land is dat heeft ontdekt dat gefermenteerde zuivelproducten voor 99,9 procent effectief zijn in het voorkomen van griep en voor 77,8 procent tegen covid-19-virussen. De effectiviteitstest zou zijn uitgevoerd met behulp van apenlongcellen. Na de bewering van het zuivelbedrijf haastten mensen zich vervolgens om de yoghurtproducten in lokale winkels te kopen.
Bezorgdheid vanuit autoriteiten
De volksgezondheidsautoriteiten van het land uitten echter hun bezorgdheid over de onverwachte aankondiging van Namyang Dairy. Het Korea Disease Control and Prevention Agency deelde mee dat ‘bij het laatste onderzoeksresultaat niet effectief gebleken is bij het elimineren van deze virussen in het menselijk lichaam. Daarom is het moeilijk te zeggen of het kan dienen als een daadwerkelijke preventie- of behandelingsmaatregel voor (de virussen)’.
Je hebt zojuist een deel van een artikel uit het vakblad Melkveebedrijf gelezen. Meer van dit, maar dan thuis op de mat?